Subsidie

Wij denken mee in uw fiscale voordelen

CSB_Installatietechniek_2020-03_crop

Bij het selecteren en ontwerpen van de WTB-installaties worden de fiscale stimuleringsregelingen en subsidies niet uit het oog verloren. CSB Installatietechniek heeft technische kennis in huis om u te voorzien van de juiste informatie omtrent passende subsidiemogelijkheden. Onderstaand benoemen we diverse mogelijkheden. Wilt u project specifieke informatie ontvangen, neem dan contact met ons op.

Mogelijkheden:

  • MIA en Vamil, fiscaal voordeel bij het toepassen van milieuvriendelijke technieken;
  • EIA regeling, fiscaal voordeel bij het toepassen van energiezuinige technieken.

MIA en Vamil:
Door middel van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu- investeringen (Vamil) krijgen ondernemers fiscaal voordeel op de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld enkele producten in de CV-installatie.

De MIA-regeling geeft de mogelijkheid om 13.5% van de investering voor een milieuvriendelijke installatie af te trekken van de fiscale winst. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Via de Vamil-regeling kunnen ondernemers 75% van de investering op een willekeurig moment afschrijven.

Het aanvragen van de MIA/Vamil dient binnen 3 maanden na opdracht tot levering te gebeuren (schriftelijk of mondeling).

Meer info omtrent MIA en Vamil:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/mia-vamil

Energie-investeringsaftrek (EIA):
Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Het aanvragen van de EIA dient binnen 3 maanden na het afsluiten van de koopovereenkomst te gebeuren.

Meer info omtrent Energie-investeringsaftrek (EIA):
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/energie-investeringsaftrek-eia

Duurzame resultaten in installatietechniek